Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
303112345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112

Subscribe RSS

 Samassa kuplassa
22.03.2010 19:00

Tänään olin Aatun kanssa maastakäsin lenkillä ja Lea ratsasti Sametilla ilman satulaa. Jälleen puhuimme siitä kuinka Aatusta näkee ja tuntee että se rakastaa sitä kun minä kävelen sen kanssa. Se oli todella iloisen oloinen tänään maastossa, kun käveltiin yhdessä! Ja Lean kanssa myös puhuimme kuinka tuntuu, että me neljä olisimme sellaisessa samassa kuplassa, yhdessä :-). Tiemme erkani taas jossain vaiheessa, kun Lea ja Sametti lähtivät menemään reippaammin ja me Aatun kanssa jäimme kahden tallustamaan :-). Mikäs siinä oli kulkiessa aurinkoisella pellolla ja otin taas kerran Aatulta riimun pois kokonaan. Pappa pysähteli välillä haistelemaan ja katselemaan ja minä jatkoin rauhallista menoani, ja ainahan Aatu minut tavoitti pysähdystensä jälkeenkin. Tuuli vain puhisi takanamme aika raa'astikin, mutta minulla oli jopa kuuma metsässä ja pellolla tarpomisen ansiosta. Tallissa porkkanat sun muut syötävät katosivat heppojen suihin ja Aatukin tuoksui niin porkkanalle kuin vain voi tuoksua :-). Siinä porkkanan makeassa tuoksussa ja hevosten rouskutuksessa oli elämä läsnä parhaimmillaan!

Sanaton side

Kuljen ajatuksissani metsässä välillä ratsastaen-välillä hevostani taluttaen.Näen oravan leikkivän vanhassa kuusessa ja nauran ääneen sen iloiselle temmellykselle. Samalla ajatukseni vakavoituvat ja katson aurinkoon pohtien elämäni tarkoitusta. Tunnen kaipuuta, tietämättä edes mitä kaipaan. Hymähdän hetken päästä ajatuksilleni ja ravistaudun takaisin arkeen. Ennen kuin jatkan, otan otteen hevoseni kaulasta ja syleilen sitä hellästi. Se ymmärtää minua ja tätä hetkeä paremmin kuin kukaan muu. (otteita Laila Nikkasen runosta; Hevosen heijastus elämääni)


( Päivitetty: 31.08.2010 18:50 )

Kommentoi
 Kevätkelejä
30.03.2010 21:57

Viimepäivät ovatkin menneet talutusretkien merkeissä, sillä maastot on olleet sen verran huonossa kunnossa, että mieluummin olen tehnyt Aatun kanssa maastakäsin retkiä. Ja Lea ja Sametti ovat kulkeneet kanssamme :-). On ollut antoisia reissuja sekä ihania hevosenhoito-hetkiä! Talvikarva lähtee rapisten ja nyt on valmistauduttava ottamaan vastaan kevät :-). Olenkin ajatellut, että lopettaisin tämän blogin pitämisen, sillä näin keväällä ja varsinkin kesällä ei koneella istuminen oikein vedä puoleensa. Mutta Aatun tarina jatkuu ja toivottavasti meillä on yhteistä taivalta jäljellä monta ihanaa vuotta! Aatun kuulumisia kirjoittelen aina sillon tällöin tuolla "ajankohtaista" osiossa (jollen sitten innostu palaamaan blogin pariin ;-)). Lämpimät kiitokset kaikille, joita on innostanut lukea tätä blogia, ja Aatulta terveisiä keväthörähdyksineen :-)

"Pälviä on maassa. Ruskea hevonen seisoo tarhassa. Se kuopii jalallaan maata. Herää luonto! Herää ottamaan vastaan hevosen talvikarva. (Leena-Maija Rossi, alkuperäisestä runosta muutettu yksi sana)


Kommentit (1)Kommentoi
 Aatun päivä!
28.03.2010 18:43

Tänään oli Aatun juhlapäivä :-), voit lukea siitä enemmän "ajankohtaista" osiosta.


Kommentoi
 Pekka ponin kyydissä
25.03.2010 17:27

Tänään minulla oli ilo ja kunnia matkata Pegasoksen riemukkaassa vauhdissa! Aatun otin toki talliin heti ensimmäisenä hoidettavaksi ja hemmoteltavaksi, ja sitten hain Pekan ja harjailin ja hoitelin molempia :-). Reissuun lähdin Lean (ja Sametin) kanssa ja Sallin ;-) (ja Mustangin) kera. Elli koiruli kulki näppärästi mukanamme :-). Pelloilla hanget loistivat kirkkaassa auringonpaisteessa niin voimakkaasti, että oli mukavakin siirtyä metsän hämäryyteen silmiä lepuuttamaan. Pekalle tuli laukkapätkiä paljonkin, koska se laukkaa usein silloin kun muut ravaavat. Mutta pellolla melkoisen pitkässä ja loivassa laukkamäessä Pekan keuhkot aukesivat kunnolla (Pekalla on puhkuri) ja se oli virtaa täynnä, Pegasos-urhea ei jäänyt tippaakaan Sametista (vaikka Sametti meni oikein reipasta laukkaa), päinvastoin, minulla oli tunne että Pekka olisi mennyt lujempaakin, se on uskomaton vauhtiponi ikäisekseen! Täydellinen poni! Virkeä ja iloinen, reipas ja taitava! Kun palasimme tallille, ja vein Pekan Aatun viereiseen karsinaan, niin Aatu-pappa oli tosi vihaisen näköinen, aivan kuin se olisi sanonut: "ettäs kehtasitkin lähteä ilman minua ja vielä jätit minut tänne talliin yksin." Sydämessäni läikähti kyllä ja riensin taas Aatuakin hoivaamaan ja silittelemään, ja Pekan hoidin ja kestitsin myös tietysti todella hyvin! Molemmat; sekä Aatu, että Pegasos jäivät onneksi hyvillä mielin tarhoihinsa ja lupasin Aatulle, että seuraavaksi keskityn taas ihan pelkästään ja täysin siihen :-)


Kommentit (2)Kommentoi
 Stallion
24.03.2010 21:24

Aatun orimaiset piirteet olivat tänään hyvin esillä :-)! Lean ja Sametin kanssa oltiin reissussa ja takaisin tullessa Aatun piti pihaton vieressä alkaa "orhistelemaan" Tepolle ja Mustangille. Kiljuntaa ja etujalkojen nostelua. Lea sanoi, että olisitpa nähnyt Aatun täältä sivusta, kuinka komea se oli, kun "nosti" itsensä (pää pystyssä ja muutenkin isomman oloinen) :-). Tallissa sama meno jatkui, kun Peppi oli myös tallissa ja Nakki myös (uhkasi varmaan varastaa Pepin Aatulta ;-D), Aatu kiljui ja potki hurjasti etujaloilla karsinassa. Kun Peppi lähti sieltä niin sitten Aatu rauhoittui. Minun orini :-). Nyt on Aatulla ja minulla ollut paljon yhteiseloa ja ihanuutta, kun yövyin tallin lähistöllä ja kävin useaan otteeseen Aatun luona :-). Tallin tietä kävellessä poispäin, lähti Aatu tarhassaan minua seuraamaan (umpihankeen), voi kun se tuntui hienolta!


Kommentoi