Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

"Todella suuri ihminen ei halua hallita ketään, eikä olla kenellekään alamainen."

(Kahlil Gibran)

Olen osallistunut Aatun kanssa kaksi kertaa Teija Sillgrenin pitämälle luonnollisen hevostaidon kurssille. Ne ovat sisältäneet sekä maastakäsin, että selästäkäsin tehtyjä harjoituksia ja pyöröaitauskoulutusta. Kurssit ovat olleet todella antoisia ja opettavaisia, joita voin suositella lämpimästi. Viimeisimmällä kurssilla oli mm. "säkitystä",  eli pelkojen poisopettamista hevosilta. Maassa oli iso pressu ja vanerilevy, joiden yli rohkaistiin hevosta kävelemään (maastakäsin). Aatua iso pressu ja vanerilevy pelotti kovasti. Ensin Aatu puhisi ja puhkui ja epäröi kovasti pressun päälle kävelemistä, mutta Teijan avustuksella juttu alkoi onnistua pikkuhiljaa ja lopulta Aatu kulki rentona pressun päällä molempiin suuntiin. Vanerilevyn ylityksessä Aatun ratkaisu, pienen rohkaisun jälkeen, oli mennä vauhdilla yli ja siinä Aatu kaatusi, mutta onneksi ei sattunut. Aatu ei jäänyt levyä tutkimaan ja haistelemaan niinkuin muut hevoset. Lopulta vanerilevynkin ylitys sujui rennosti.

Kurssista oli juttu Etelä-Suomen Sanomissa 25.8.2008 (kirj. Teuvo Pirhonen) ja tässä otteita kyseisestä jutusta:

"Kun kosketuksesi hevoseen on kuin henkäys, se on vahvempi kuin mikään voimakeino. Annat vapauden hevoselle seurata sinua omasta tahdostaan ja halun olla luonasi, selvittää Sillgren kurssin perimmäistä ideologiaa."

"Me ihmiset opimme tulkitsemaan hevosia ja opimme omalla kehollamme viestimään hevoselle ja johtamaan hevosta. Suurin osa ongelmista johtuu siitä, että hevosesta tulee johtaja. Silloin se tekee päätöksiä ja ratkaisuja itse ja käyttää voimaa, selittää Sillgren. Sillgrenin mukaan yksi tärkeä perusperiaate on, ettei hevonen saa koskaan liikuttaa ihmisen jalkoja. Ihmisen pitää pysyä paikallaan ja liikuttaa hevosen jalkoja, silloin johtajuus säilyy ihmisellä."

"Ihmisen on tärkeä oppia ymmärtämään hevosta hevosena. Tässä haetaan kontaktia hevoseen, molemminpuolista kunnioitusta. (Teija Sillgren)"

Niskan myötäämisen harjoittelua Aatun kanssa.

Teija rohkaisee Aatua pressun yli, Aatua epäilyttää.

Teija ja Aatu


©2020 Pegasoksen uni - hevossivut - suntuubi.com